Webshop

1,8 miljoen dollar voor Buffalo Bikes van Trek

Ruim 1,8 Miljoen dollar gedoneerd aan World Bicycle Relief

Afgelopen najaar stelden we u voor aan de enige fiets die volgens ons de titel ‘Fiets van het Jaar’ verdient: de Buffalo Bike van World Bicycle Relief. Een sterke, duurzame fiets die speciaal is ontworpen als vervoersmiddel in ontwikkelingsgebieden. Met deze campagne heeft Trek zich ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen om Buffalo Bikes te kunnen doneren. Met als doel 1 miljoen dollar op te halen.

Inmiddels is de campagne geëindigd en is de eindstand bekend. Met dank aan alle Trek dealers, fans en media relaties hebben ze hun  doel gehaald! Wereldwijd is er één miljoen achthonderd drieëndertig duizend en honderd vierenveertig dollar gedoneerd aan World Bicycle Relief, waarvan Trek het vooraf toegezegde bedrag van 500.000 dollar heeft bijgelegd.

Trek bedankt iedereen die zich heeft ingezet en een bijdrage heeft geleverd om dit fantastisch bedrag bij elkaar te krijgen!

“Trek- en Trek-retailers zijn belangrijke partners sinds de oprichting van onze organisatie in 2005 en speelden een sleutelrol in het productontwikkelingsproces dat resulteerde in de Buffalo Bicycle", zegt Dave Neiswander, CEO van World Bicycle Relief. "Verheugd zijn we om hoop en voorspoed te kunnen brengen met deze tweewielers om individuen en gemeenschappen te blijven helpen”.

"Ik ben supertrots op de Trek-familie voor het verpletteren van ons doel en het inzamelen van 1,8 miljoen dollar voor World Bicycle Relief", zegt Trek Bicycle President, John Burke. "World Bicycle Relief is een geweldige organisatie, en dit is een betekenisvolle donatie die de levens van meer dan 11.000 gezinnen zal veranderen."

In iets minder dan twee maanden tijd kwamen er meer dan 7.000 donaties binnen van individuen en organisaties uit 27 landen.

Over World Bicycle Relief

Over de hele wereld lopen miljoenen mensen elke dag kilometers om naar school te gaan, gezondheidszorg te krijgen, goederen op de markt te brengen en andere dagelijkse taken uitvoeren. World Bicycle Relief helpt bij het leveren van speciaal ontworpen, lokaal geassembleerde Buffalo-fietsen om mensen in nood te helpen hun dagelijkse taken uit te voeren, een betere toekomst op te bouwen en een beter leven te leiden.

Een ontwerp dat de wereld beter maakt

Buffalo fietsen kunnen tegen de zware omstandigheden van landelijk gebied, waar ook ter wereld. Ze gaan heel lang mee, zijn betrouwbaar en makkelijk te repareren. Het robuuste stalen frame is voorzien van een ijzersterke bagagedrager die een last tot 100 kg kan dragen. Betrouwbare terugtraprem en trommelrem op het voorwiel. Sterke slijtvaste wielen met stevige spaken en lekbestendige banden.

Trek is heel trots dat ze bijgedragen hebben aan de eerste prototypen van de Buffalo fietsen. De eerste fiets werd gebouwd in Treks eigen hoofdkantoor in Waterloo, Wisconsin.

Afbeeldingen