Webshop

De nieuwe collectie van Nutcase

Veiligheid
In België hinken we een beetje achterop als het aankomt op veiligheid in het verkeer voor fietsers, zeker als je kijkt naar onze Noorderburen. Nu zijn we wel aan een inhaalbeweging bezig dankzij aanpassingen zoals fietssuggestiestroken, fietsstraten, autoluwe zone's en fietsostrades. Maar wat we zeker niet mogen vergeten is de outfit van de fietser zelf. Er bestaan heel wat manieren om zichtbaarder te zijn in het verkeer, zoals fluoriscerende en reflecterende accessoires of zelfs volledige outfits. Zo ben je toch alvast goed gezien.

Valbescherming
Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Een gladde weg, een fout manouvre of een onoplettende voorbijganger. Dan is het belangrijk dat je goed beschermd bent en misschien de helm dan wel het belangrijkste wat je in zo'n geval draagt. Dankzij de helm bescherm je de schedel waardoor de kans op ernstige kwetsures toch wel drastisch gaat minderen. In grootsteden zie je dat de helm meer ingeburgerd is als elders en ook op veel scholen is het ondertussen al verplicht voor de kleine fietsers. En dat is een goede zaak, jong geleerd is oud gedaan.

Nutcase
De helmen van Nutcase mogen niet ontbreken in ons assortiment. Ze zijn niet enkel opvallend (en daardoor populair bij jongeren) ze voldoen ook aan de zeer strenge veiligheidsnormen en bevatten het MIPS Brain Protection System. Door de lage frictielaag is er een glijdende beweging van 10-15mm in alle richtingen. Daardoor is bij een val de schok aan de hersenen beperkter dan wanneer er geen MIPS aanwezig is.

De voordelen van Nutcase op een rij

  • MIPS Brain Protection System
  • 360° reflectie
  • Verwijderbaar visier
  • Magnetische sluiting
  • 11 verluchtingsgaten
  • Aandraaibare bevestiging
  • Opening voor paardenstaarten

De nieuwe collectie
Dezelfde bekende helmen zijn er nu ook in de 2021 collectie. Ontdek ze op deze pagina.

Afbeeldingen