Webshop

Dievenbende opgerold dankzij GPS tracker

Het nut van een goede GPS-tracker is weer eens bewezen. Een Nederlandse dame wiens eBike gestolen was had bij aankoop gekozen voor een tracker zodat ze ten allen tijde kon kijken waar haar fiets was. Toen ze merkte dat haar fiets gestolen was nam ze onmiddellijk contact op met de lokale politie. Daardoor kon de politie snel vaststellen dat deze fiets via de autosnelweg onderweg was naar België, wat hen deed vermoeden dat het om een professionele dievenbende ging.

Interventie door Belgische politie

Fietsendiefstallen zijn een ware plaag en het idee bestaat dat deze vorm van criminaliteit geen prioriteit heeft voor de politie. Dat is echter een illusie, het is nu eenmaal niet eenvoudig om een gestolen fiets te gaan opsporen. Dankzij een goede samenwerking tussen de politie uit Nederland en die van België kon de bestelwagen gevolgd worden en trof de politie in Merksplas een verlaten pand aan met meer dan 300 gestolen eBikes, waarvan bij de meeste fietsen de framenummers al afgeveild waren. Het meest frapante van deze zaak is dat de dader (die nog steeds in voorhechtenis zit) zelf eigenaar is van een fietsenwinkel in Nederland.

Deze dame heeft gelukkig haar fiets terug en met wat geluk kunnen er nog enkele slachtoffers gelinkt worden aan de gevonden fietsen. 

Bescherm je fiets

Er zijn verschillende manieren om je fiets te beschermen tegen diefstal. 

  • Een ART2 gekeurd slot aangepast aan je gebruik
  • Een diefstalverzekering gaat je niet beschermen tegen diefstal, maar verlicht de financiële kater wel
  • Een GPS-tracker waarmee je ten allen tijde je fiets (tot op de meter) kan traceren. Discreet gemonteerd op je motor en gekoppeld aan je smartphone.

We helpen je in onze winkel graag verder met het maken van je keuze.

©foto: Politie Noorderkempen

Afbeeldingen