Webshop

Geen verplichte verzekering voor eBikes

Verzekering voor de eBike

Het is niet de eerste keer dat het voorstel op tafel ligt van eigenaars van eBikes te verplichten een extra verzekering te nemen voor het besturen van deze fietsen. Het voorstel komt voornamelijk uit het kamp van belanghebbenden (verzekeringsmaatschappijen) en de European Cyclists' Federation. 

Duidelijkheid

Nu er eindelijk duidelijkheid is met dit voorlopig akkoord zijn Europeanen in de EU beter beschermd en worden gelijk behandeld bij ongevallen en bij het verzekeren van hun voertuigen. De eBikes, en vooral de énorme boost van deze fietsen de afgelopen jaren, zijn vrij nieuw en dat zorgde ervoor dat de wetgeving hierrond achterbleef. Ook het onderscheid tussen eBikes en Speed Pedelecs zorgt bij velen voor verwarring en onduidelijkheden. Deze wetgevingen, en vooral de wegcodes, verschillen van land tot land en de inspanningen van Europa om deze te verduidelijken zijn alleen maar goed nieuws voor de fietsers. 

Verzekeren of niet?

Het is dus niet verplicht van je gewone eBike te verzekeren, al kunnen we wel aanraden van een diefstalverzekering af te sluiten gezien de enorme stijging aan fietsendiefstallen de laatste jaren. Desondanks de vele inspanningen van de politie blijft dit een echte plaag en zijn de bendes die hierin actief zijn professioneel uitgerust. Ook is er dankzij de schaarste op de markt een grotere interesse aan kwalitatieve fietsen op de tweedehandsmarkt, wat ook de interesse wekt bij deze bendes. We worden in onze winkel jammer genoeg wekelijks geconfronteerd met klanten wiens fiets gestolen is. Gelukkig dat een diefstalverzekering de pijn kan verzachten. Meer info in onze winkel of via Safebike.

Afbeeldingen