Webshop

Ontdek de winnaars van de 'Bike of the Year 2023'

Elk jaar gaat VAB kijken naar welke fietsen als beste uit de test komen. De professionele jury gaat deze fietsen beoordelen op basis van statische en dynamische tests, zowel op technisch vlak als op de weg.

De Top 3 speedpedelecs

Het zijn al lang geen uitzonderingen meer, die speedpedelecs. Je ziet ze meer en meer in zowel de straten als op de fietsostrades, door weer en wind. Net omdat deze fietsen en de bijhorende uitrusting steeds meer aandacht besteden aan veiligheid en comfort, gaan ook meer en meer mensen deze gebruiken als volwaardige vervanger van de auto. Het aanbod in speedpedelecs groeit en ook in kwaliteit gaan ze zich onderscheiden.

 1. Åska
  De gedurfde keuze om resoluut voor Belgische en Europese productie te kiezen vertaalt zich nu ook in erkenning als ‘best in class’. Een jury samengesteld uit e-bike professionals én eindgebruikers verkozen de ÅSKA Supercommuter tot winnaar uit een aanbod waarin alle speed pedelec topmerken vertegenwoordigd waren. De conclusie van VAB: “de opvallende looks, de balans en stijfheid van het frame in combinatie met de krachtige motor zorgen voor een erg dynamisch rijgedrag, terwijl de uitmuntende vering de rit veilig en comfortabel houdt”.
  Meer info over de Åska


   
 2. Stromer ST3 Pinion
  Voornamelijk de geruisloze soepelheid van de motor en riemaandrijving, in combinatie met de krachtige remmen en de doeltreffende verlichting vielen op tijdens de puntentelling. Ook de grote actieradius bleef niet onopgemerkt.
  Meer info over de Stromer ST3 Pinion


   
 3. Trek Allant+ 9S
  Deze fiets scoort sterk op het vlak van prijs/kwaliteit. Hij is uitgerust met een goede en betrouwbare motor en rijdt heel comfortabel. Met de interne 625Wh accu heeft deze fiets een aanvaardbare reikwijdte die nog kan worden uitgebreid met een externe accu.
  Meer info over de Trek Allant+ 9S


   

De jury van VAB koos deze 3 speedpedelecs als winnaars. Elk model staat ook bij Chamizo Fietsen, dus kom vooral zelf kijken of je het eens bent met het oordeel van VAB.

Afbeeldingen