Webshop

Terugroepactie Brompton

Door het voortdurende kwaliteitsborgingsproces is Brompton zich bewust geworden van een technologisch probleem met de Brompton Electric-fietsen. Dit is van invloed op modellen die zijn vervaardigd of firmware-updates hebben gehad tussen mei 2020 en februari 2021. Je kunt er zeker van zijn dat dit geen andere producten betreft.

Het probleem

Als er onder bepaalde omstandigheden een systeemfout optreedt, is er een kleine kans dat het elektrische systeem de motor blijft ondersteunen, waardoor een aanhoudend voorwaarts momentum ontstaat wanneer de fietser niet actief trapt. Het risico op een ongeval is erg laag met slechts één gemelde fout, wat niet heeft geleid tot enig letsel of ongeval.

Tot 1 september 2021 zullen we alle getroffen fietsen gratis updaten naar de nieuwste firmware, zodat de fiets weer helemaal up-to-date is en bovenstaand probleem niet kan voorvallen.

Wat moet je doen?

Is jouw elektrische Brompton aangekocht na 1 mei 2020 of is je elektrische Brompton op onderhoud geweest tussen 1 mei 2020 en 1 maart 2021? 

Kijk hier of jouw fiets een update nodig heeft.

Heeft je fiets een update nodig?

Maak dan een afspraak in onze werkplaats door ons te bellen via +32 (0)15 21 18 99. Deze update voeren we volledig gratis uit en bovendien zal je van Brompton een waardebon van €25 krijgen voor hun webshop. Wil je deze update combineren met je jaarlijks onderhoud? Dat kan, laat dit weten bij het maken van je afspraak zodat we voldoende tijd kunnen inplannen.

Afbeeldingen