Webshop

Leasing / Bedrijfsfiets

Fietsen voor bedrijven

Onze wegen slibben dicht en dat zorgt voor veel files en frustratie. Daarnaast is ook de impact op het milieu van de auto steeds meer een probleem. Dat zorgt er voor dat steeds meer werknemers voor hun woon-werkverkeer kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de (elektrische) fiets. Uiteraard zijn wij bij Chamizo Fietsen trots dat wij kunnen bijdragen aan een toekomstgerichte mobiliteit.

Ook u als werkgever kunt nu uw steentje bijdragen door het aankopen of leasen van fietsen voor uw medewerkers. Zo voorziet u enerzijds uw werknemer van een doeltreffend en gezond vervoersmiddel, en anderzijds zorgt u ook voor gemotiveerde werknemers die actief bijdragen aan een beter milieu.

Bij ons kan je terecht voor een groot aanbod kwaliteitsfietsen van de beste merken en in verschillende categorieën: elektrische (high speed 45km/u) fietsen, klassieke stadsfietsen, toerfietsen, racefietsen, mountainbikes, vouwfietsen en (elektrische) bakfietsen. Wij zorgen voor het advies, de juiste accessoires en de service na verkoop en bij leasing zorgen onze leasepartners voor de adminstratieve verwerking voor een zorgeloos fietsleaseplan.

Win-win voor werknemer én werkgever

Een bedrijfsfiets heeft tal van voordelen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. Wij zetten ze even op een rijtje.

Voordelen voor werknemer

  • Fietsen brengt op! Dankzij de fietsvergoeding kan je tot €0,24 per gereden fietskilometer ontvangen die bovendien belastingvrij is. Een bedrijfsfiets wordt niet beschouwd als belastbaar voordeel, ook niet als je je bedrijfsfiets voor privédoeleinden gebruikt.
  • Fietsen is gezond! Fietsers zijn minder ziek en leven langer, dat is wetenschappelijk bewezen. Wie elke dag een uurtje naar zijn werk fietst, kan misschien ook al eens een beurt in de fitnesszaal overslaan en toch fit en gezond blijven.
  • Fietsen zijn snel! Door de fileproblematiek in Vlaanderen ben je vaak sneller met de (elektrische) fiets dan met de wagen. Zeker in de stad is een fietstochtje een stuk sneller dan een autorit. Bovendien weet je op voorhand hoe lang je onderweg zal zijn. 
  • Fietsen is leuk! Wij werken met de beste kwaliteitsmerken en zorgen voor advies op maat zodat je veel plezier zal beleven aan je bedrijfsfiets. Dankzij de mogelijkheden van een omnium verzekering (diefstal en schade), pechverhelping onderweg en een onderhoudsplan kan je altijd rekenen op je fiets.
  • Fietsen is flexibel! Een fiets is zeer flexibel en kan perfect voorzien in je behoeften. Zo kan je met een snelle e-bike (45km/u) ook lange afstanden tot zelfs 60km enkele rit afleggen, kan je met een stadsfiets ook een snelle boodschap doen na het werk, neem je vlot de kinderen mee in je bakfiets of pendel je met trein en vouwfiets naar je werk.

 

Voordelen voor werkgever

  • De fiscus houdt van fietsen. De kosten voor een bedrijfsfiets en zijn toebehoren (fietsaccessoires maar bijvoorbeeld ook een fietsenstalling) genieten van een verhoogde fiscale aftrekbaarheid van 120%. Voor wie regelmatig met de fiets naar het werk rijdt zijn er ook geen socialezekerheidsbijdragen verschuldigd.
  • Een positief imago. Het aanbieden van bedrijfsfietsen past volledig in het plaatje van maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor het milieu en gezonde werknemers. 
  • Gezonde en productieve werknemers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fietsende werknemers gezonder zijn, stipter arriveren en minder vaak afwezig zijn op het werk. Daarnaast krijgen ze minder te maken stress in de file wat ongetwijfeld ook een positief effect heeft op de gemoedsrust.
  • Kostenbesparing. U bespaart op brandstofkosten en op parkeerruimte. Die vrijgekomen parkeerruimte kan bovendien ook beter aangewend worden voor uw klanten bijvoorbeeld.
  • Fietsleasing. Om het voor u als werkgever nog makkelijker te maken om met bedrijfsfietsen aan de slag te gaan zijn er nu ook leaseformules. 

Fietsleasing

Nu de populariteit van de bedrijfsfiets snel toeneemt, zijn ook de mogelijkheden om een bedrijfsfiets aan te bieden uitgebreid. Naast het aankopen kan een bedrijfsfiets ook in een leasingformule gehuurd worden. Hiervoor werken we samen met onze partners B2Bike, KBC Autolease, Leasa a Bike, O2O en Team Cyclis.

Geïnteresseerd in een bedrijfsfiets of leasefiets?

Wij helpen u graag verder om de juiste fiets te kiezen en u te begeleiden in het leaseproces. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of kom eens een kijkje nemen in de winkel.

Afbeeldingen