Webshop

Cannondale F-SI

Cannondale introduceert voor 2015 de splinternieuwe F-SI XC Mountainbike. Deze innovatieve fiets combineert het beste van de Cannondale know-how met wedstrijd geïnspireerde technologie om de snelste mountainbike ooit te maken. Ontdek hem in de winkel!

Modellen:

Baanbrekende integratie

Om de snelste XC raket ooit te ontwerpen, moet je anders denken dan de rest. Of het nu de asymmetrische offset achterbrug en aandrijving is, de nieuwe geometrie of custom offset Lefty, alles aan de nieuwe F-Si is ontworpen als één geheel. Volledig geïntegreerd in het streven naar snelheid.

F-Si 29 Carbon is:

Een volledig systeem geïntegreerde aanpak voor race-winnende snelheid
Ontworpen met een unieke AI offset achterbrug en aandrijving voor het hoogste rendement, de meeste tractie en clearance
De best sturende 29'er ter wereld, met dank aan de custom offset Lefty en de System 29 geometrie

Asymmetric Integration (AI) drivetrain

Het AI ontwerp verplaatst de aandrijving en de achterbrug 6mm naar rechts. Dit creëert een ultra stijf achterwiel door het verminderen van het schotel effect. Het levert de kortste liggende achterbrug op de markt, dubbel tandwiel compatibiliteit, super veel "modder vrijheid" en een super responsieve achterkant.

Stijver achterwiel

Door de velg en band in lijn met de hartlijn van de fiets te houden, maar het 6mm naar rechts verschuiven van de naaf en cassette, worden de spaakhoeken gelijk aan beide zijden. Dit resulteert in een 60% stijver wiel dan een normaal gespaakt wiel, terwijl men wel een gewone velg en 135mm gebruikt kan worden.

Kortere liggende achterbrug

Het AI systeem zorgt ervoor dat men de kortste liggende achterbrug (429mm) op de markt heeft. Dit verplaatst het achterwiel naar voren, zodat het meer onder de rijder komt. Dat zorgt voor een uitzonderlijk laterale stijfheid en race winnende tractie.

AI Hollowgram spider

De spider van de F-Si plaatst de tandwielen 6mm naar buiten om gelijk te komen met de achterbrug, zonder verandering in de Q-factor. Dit maakt een super korte achterbrug mogelijk met enorm veel "modder vrijheid" en de mogelijkheid om enkele of dubbele tandwielen te gebruiken.

System 29 geometrie

De gelijdelijk luier wordende 69,5° balhoofdhoek geeft de stabiliteit vooraan die nodig is om de meest ruige en snelle afdaling aan te kunnen, terwijl de Lefty's gepatenteerde 29'er specifieke 55mm offset voorvork spoorvorming vermindert en het stuurgedrag snel en makkelijk houdt bij lagere snelheden in technische delen van het parcours. Achteraan maakt de superkorte liggende achterbrug de fiets extreem wendbaar en levert enorm veel tractie.

Speed Save micro-vering

Door de combinatie van nauwkeurige buisvormen met geavanceerde carbon lay-up, is Cannondale in staat om aan de achterzijde gebieden te creëren  in de liggende en staande achtervork en de zadelpen die kunnen flexen om schokken te absorberen, terwijl de laterale en torsie stijfheid intact blijft. Deze verbeterde verticale vering verbetert rijcomfort en achterwiel tractie, dus jij kunt sneller rijden. En langer.

SAVE 2 zadelpen

De geheel nieuwe SAVE zadelpen is opnieuw ontworpen en is bijna 50 gram lichter geworden en levert 20% meer flex. De zadelpen heeft een meer lineare vervormingscurve, dit houdt in dat er meer comfort is (zeker bij lichtere rijders) met behoud van de maximale sterkte qua draagvermogen.

Ballistec Carbon

De eigen carbon constructiemethode van Cannondale combineert ultra sterke militaire bepantseringsvezel met hoge sterkte harsen en een strak gecontroleerd netwerk van high-modulus verstijvingsvezels om ultra lichte frames te leveren met een uitzonderlijke sterkte en fantastisch rijgevoel. Oh ja, en levenslange garantie!

Afbeeldingen