Webshop

Fiets op maat

Optimale fietshouding

Bij de aankoop van een fiets is het belangrijk dat je rekening houdt met een optimale fietshouding. Aangezien dit zowel afhankelijk is van je biometrische gegevens als van je gewenste zithouding, begeleiden we je stap voor stap om de fiets te kiezen die het best bij jouw wensen aansluit. Om nog nauwkeuriger te werk te gaan kan je je ook laten opmeten (zonder te worden aangeraakt). Een juiste fietshouding vermindert ongemakken en verbetert de krachtoverbrenging, met als gevolg méér fietsplezier!

Opmeting

Fiets op maatOm deze opmeting correct uit te voeren werken wij met de 'Cyclefit' opstelling, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, ingenieuren en fietsers. Hierbij worden bij de fietser vier belangrijke maten genomen: lichaamslengte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en vuisthoogte. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de gewenste fietshouding (recreatief of sportief) en eventuele klachten. Vervolgens wordt je fiets volledig op maat gezet, waarbij zadelhoogte, zadelterugstand, afstand tussen zadel en stuur en het stuurniveau worden gepositioneerd volgens de bekomen resultaten. Een betere positie kan je je niet bedenken!

De afgelopen veertig jaar is zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positie op de fiets. Alle facetten van de invloed van de zithouding op de gezondheid en prestatie van de fietser kwamen daarbij aan bod. Hoewel de conclusie van al dit onderzoek mag zijn dat vrijwel iedereen pijnvrij kan fietsen, blijkt uit statistische gegevens van verzekeraars dat tot zestig procent van de fietsers klachten heeft. Die klachten lopen uiteen van rug, knie en nek klachten tot zware blessures die het fietsen bijna onmogelijk maken.

Sinds het op de markt komen van Cyclefit zijn meer dan 200.000 fietsers met behulp van een persoonlijk meting in het zadel geholpen. Daarmee beschikt het systeem (een van de eerste en oudste in Europa) over een enorme database van meetgegevens, die mede ten goede kon komen aan een verdere wetenschappelijke onderbouwing. De manier waarop Cyclefit is vormgegeven, maakt het mogelijk het advies aan te passen aan het type fiets en het persoonlijke inspanningsniveau. Cyclefit is dan ook voor 95 procent van de fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden.

Prijs

De prijs van een volledige opmeting bedraag €75. Bij aankoop van een nieuwe koersfiets vanaf €1000 wordt de opmeting gratis aangeboden.

 

Afbeeldingen