Webshop

Fiets op maat

Optimale fietshouding

Bij de aankoop van een fiets is het belangrijk dat je rekening houdt met een optimale fietshouding. Aangezien dit zowel afhankelijk is van je biometrische gegevens als van je gewenste zithouding, begeleiden we je stap voor stap om de fiets te kiezen die het best bij jouw wensen aansluit. Om nog nauwkeuriger te werk te gaan kan je je ook laten opmeten (zonder te worden aangeraakt). Een juiste fietshouding vermindert ongemakken en verbetert de krachtoverbrenging, met als gevolg méér fietsplezier!

Opmeting

Fiets op maatOm deze opmeting correct uit te voeren werken wij met de 'Body Scanning CRM Bike' opstelling, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, ingenieuren en fietsers. Hierbij worden bij de fietser vier belangrijke maten genomen: lichaamslengte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en vuisthoogte. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de gewenste fietshouding (recreatief of sportief) en eventuele klachten. Vervolgens wordt je fiets volledig op maat gezet, waarbij zadelhoogte, zadelterugstand, afstand tussen zadel en stuur en het stuurniveau worden gepositioneerd volgens de bekomen resultaten. Aangezien iedere persoon anders is, gelden voor iedereen ook andere voorkeuren. Daarom kan de positie in samenspraak met de klant nog geperfectioneerd worden door kleine wijzigingen door te voeren. Een betere positie kan je je niet bedenken!

Prijs

De prijs van een volledige opmeting bedraag €75. Bij aankoop van een nieuwe fiets vanaf €1000 wordt de opmeting gratis aangeboden.

 

Afbeeldingen