Webshop

FollowMe Tandem

De Zwitserse FollowMe Tandem is een super handige en leuke uitvinding om samen met het gezin op fietsuitstap te gaan! Het principe is ingenieus en toch simpel: wanneer kids moe worden van het fietsen kan je hun kinderfiets gewoon aan de volwassen fiets haken, zonder gereedschap. Op die manier genieten ze nog van het fietsen, maar op een rustig tempo. Ook wanneer je bijvoorbeeld in het drukke verkeer moet fietsen kan je de kids even aankoppelen om veilig je tocht verder te zetten. Wanneer de kinderfiets niet is aangekoppeld wordt het FollowMe systeem gewoon vastgemaakt aan het zadel of de bagagedrager zodat het kind én de volwassene gemakkelijk zelfstandig kunnen verder fietsen. Om helemaal zonder kinderen te fietsen kan de Tandem ook makkelijk volledig gedemonteerd worden.

Veilig en stabiel

Omdat het scharnierpunt van de FollowMe Tandem fietsaanhanger lager ligt dan bij vergelijkbare producten is de stabiliteit veel groter en dat is vooral heel veilig. Er kan ook geen speling optreden zoals bijvoorbeeld bij tandemkoppelingen aan de zadelpen. Doordat de kids op hun eigen fiets blijven zitten ben je ook zeker van de perfecte maatvoering, waardoor ze zich zekerder voelen en ze snel gewend worden aan fietsen in druk verkeer. De FollowMe Tandems zijn ontworpen en worden geproduceerd in Zwitserland en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Past op (bijna) elke fiets

Het FollowMe systeem is zodanig ontworpen dat het op (bijna) elke fiets past. De bevestiging aan de assen van het achterwiel van de volwassen fiets bestaat in verschillende uitvoeringen zodat de FollowMe Tandem compatibel is met verschillende versnellingssystemen. 26" en 28" stads-, tour, hybride, ATB en racefietsen met een uitvalnaaf of vaste assen zijn standaard compatibel, en voor fietsen met een naafversnelling zijn adapters verkrijgbaar (hiervoor adviseren we je graag in de winkel). Kinderfietsen van 12" tot en met 20" kunnen gekoppeld worden aan de FollowMe Tandem. Het voordeel is dat de FollowMe "meegroeit" met de kinderfiets, waardoor je de FollowMe heel lang kan gebruiken.

Technische details

  • Materiaal: Verchroomd staal / powder coated
  • Gewicht: 4 kg
  • Maximale belasting: 45kg (incl. kinderfiets)
  • Extra mee te nemen: Een kinderzitje, drager en zijtassen zijn onbeperkt mogelijk.
  • Accessoires: Installatie sets voor extra volwassen of kinderfietsen zijn verkrijgbaar.
  • Oorsprong: FollowMe is afkomstig uit Zwitserland en wordt daar ook vervaardigd.
  • Garantie: 2 jaar

Prijs

De prijs van de FollowMe Tandem bedraagt €315. De installatie kan in principe zelf uitgevoerd worden, maar als je het zelf niet aandurft bieden wij ook de mogelijkheid om de installatie voor jou te verzorgen. De prijs hiervan bedraagt €70 (voor fietsen aangeschaft bij ons in de winkel geldt een voordeeltarief van €60).

Afbeeldingen