Webshop

Fietsverzekering

We horen het bijna wekelijks in de winkel: help, mijn fiets is gestolen! Vele diefstallen gebeuren aan de zogenaamde risicoplaatsen (stations, sportclubs, uitgaansgelegenheden), maar meer en meer worden er ook fietsen gestolen op klaarlichte dag in het midden van de drukke stad of rustige woonwijk. En niet alleen stadsfietsen worden gestolen, ook racefietsen en mountainbikes worden vaak ontvreemd op georganiseerde toertochten. Tegenwoordig krijgen we ook vaak melding van gestolen E-bikes, waarvan de prijzen snel oplopen tot €2000 en meer. Vroeger werden fietsen voornamelijk gestolen door gelegenheidsdieven, maar meer en meer zijn het professionele bendes die zich bezig houden met fietsdiefstal waarbij vooral de nieuwere en duurdere fietsen in aantrek zijn. Je zou haast niet meer buiten durven komen met je nieuwe kwaliteitsfiets, maar gelukkig kan je nog steeds met een gerust hart rondfietsen met je droomfiets als je een degelijke fietsverzekering laat afsluiten!

Laat je fiets verzekeren!

Als extra service voor onze klanten bieden we een zeer interessante fietsverzekering aan: de Safebike Fietsverzekering (diefstal of omnium). Niet alleen de prijs is voordelig, ook de voorwaarden zijn heel gunstig. Bovenal is het een erg correcte verzekeraar waar we al jaren tevreden mee samenwerken. We hebben dan ook al vele mensen snel terug aan een nieuwe fiets kunnen helpen dankzij de Safebike diefstalverzekering. Hieronder zetten we enkele voordelen en voorwaarden op een rijtje.

Voordelige tarieven

  • Fiets met een aankoopprijs onder €1000: €30 voor 1 jaar diefstalverzekering, €60 voor 3 jaar diefstalverzekering (2 jaar + 1 jaar gratis).
  • Fiets met een aankoopprijs boven €1000: 3% van de aankoopprijs voor 1 jaar diefstalverzekering, 6% voor 3 jaar diefstalverzekering (2 jaar + 1 jaar gratis). Voorbeeld: 3 jaar diefstalverzekering voor een fiets met een aankoopprijs van €2000 => €2000 x 6% = €120 voor 3 jaar diefstalverzekering. De maximale verzekerde waarde is €10000 (incl. BTW).

Klik hier om zelf je tarief te berekenen!

Geen afschrijving

Je leest het goed: er wordt helemaal geen afschrijving voorzien voor fietsen in geval van diefstal! Stel dat je een diefstalverzekering afsluit voor een fiets van €2000 voor een looptijd van 3 jaar, en je fiets wordt na 2 jaar en 11 maanden gestolen. Bij veel fietsverzekeringen wordt er dan een afschrijving (= franchise) aangerekend, soms tot wel 20-30% of meer (€400-€600 of meer dat de fiets aan waarde verliest). Bij onze diefstalverzekering van Safebike betaal je helemaal geen afschrijving, je kan een nieuwe fiets kiezen van exact dezelfde waarde zonder enige extra verborgen kost. Dus als je fiets van €2000 gestolen wordt na 2 jaar en 11 maanden kan je een nieuwe fiets kiezen van €2000 zonder enige meerprijs. Nog een groot pluspunt van deze diefstalverzekering!

Ook geldig op fietsvakantie

De fietsverzekering is geldig in de Europese Gemeenschap (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden), Noorwegen en Zwitserland. Zo kan je ook op fietsvakantie genieten van fietsen zonder zorgen.

Addertje onder het gras?

Een verzekering aan een voordelig tarief met interessante voorwaarden, schuilt daar geen addertje onder het gras? Het antwoord is heel eenvoudig: neen. Er zijn een aantal redenen waarom de Safebike verzekering zo gunstig is. Eerst en vooral werkt Safebike rechtstreeks samen met ons als fietshandelaar. Wij doen de aanvraag voor jou, zij doen de rest. Er is dus geen onnodige administratie die de kosten doen oplopen. Daarnaast stelt men als voorwaarde dat de fiets op slot gezet wordt om verzekerd te zijn. Klinkt heel logisch, maar dat zorgt er wel voor dat het risico op diefstal verkleind wordt, waardoor ze de tarieven erg voordelig kunnen houden. Om te bewijzen dat de fiets op slot stond is het voldoende om ons het originele sleuteltje en het reserve sleuteltje te tonen. Als laatste kunnen ze voor een groot stuk misbruik uit sluiten door het feit dat je voor een gestolen fiets geen cash uitbetaling krijgt, maar wel een tegoed waarmee je een nieuwe fiets aan identiek dezelfde waarde kan kiezen. Kwaadwilligen die het systeem willen misbruiken worden hierdoor voor een groot stuk uitgesloten, en weer zorgt dat voor interessante tarieven en voorwaarden (uiteindelijk wil je zo snel mogelijk terug fietsen als je fiets gestolen wordt, dus of je het bedrag nu cash krijgt of in een nieuwe fiets maakt niet zo veel uit volgens ons). Hieronder kan je nog even rustig alle veelgestelde vragen en voorwaarden nalezen, maar je kan ons ook steeds contacteren voor meer info en vragen.

Hoe laat ik mijn fiets verzekeren?

Bij aankoop van je nieuwe fiets kunnen we meteen een fietsverzekering aanvragen. Na betaling van de polis is je fiets verzekerd, zo simpel is dat! Wanneer je de winkel verlaat is je nieuwe fiets al verzekerd. Ook fietsen die minder dan 3 jaar oud zijn kunnen nog verzekerd worden. Hiervoor kan je best even langskomen in de winkel met je fiets, je origineel sleuteltje en reserve sleuteltje van je fietsslot en aankoopbewijs om de aanvraag te starten.

Afbeeldingen