Webshop

Fietsverzekering

We horen het bijna wekelijks: help, mijn fiets is gestolen! Leuk is anders... Vele diefstallen gebeuren aan de zogenaamde risicoplaatsen (stations, sportclubs, uitgaansgelegenheden), maar meer en meer worden er ook fietsen gestolen op klaarlichte dag in het midden van een drukke stad of rustige woonwijk. En niet alleen stadsfietsen worden gestolen, ook racefietsen en mountainbikes komen in het vizier. Het zijn echter vooral e-bikes waarvan de prijzen snel oplopen tot €2000 en meer die het vaakst worden gestolen. Vaak zijn de daders goed uitgeruste professionele bendes die zich specialiseren in het stelen van nieuwe, dure fietsen (zie onder andere hier en hier) die veelal in het buitenland worden verkocht. Om toch met een gerust gemoed je fiets achter te laten kan je hem nu eenvoudig en betaalbaar laten verzekeren.

Safebike Fietsverzekering DIEFSTAL of OMNIUM

Als extra service voor onze klanten bieden we een zeer interessante fietsverzekering aan: de Safebike Fietsverzekering (diefstal of omnium). Niet alleen de prijs is voordelig, ook de voorwaarden zijn heel gunstig. Bovenal is het een erg correcte verzekeraar waar we al jaren tevreden mee samenwerken. We hebben dan ook al vele mensen snel terug aan een nieuwe fiets kunnen helpen dankzij de Safebike diefstalverzekering.

Dekking

Bij DIEFSTAL is je fiets verzekerd voor de diefstal ervan, zonder afschrijving en zonder vrijstelling (=franchise). De fiets dient wel steeds met een goedgekeurd slot afgesloten te worden. Ook een reeds gebruikte fiets kan nog tot 3 jaar na aankoop verzekerd worden voor DIEFSTAL (enkel voor fietsen aangekocht bij Chamizo Fietsen).

De OMNIUM verzekering omvat ook een dekking tegen DIEFSTAL zonder afschrijving en zonder vrijstelling (=franchise) en daarnaast is ook SCHADE gedekt waarbij er een vrijstelling van €25 geldt (ongeacht het schadebedrag). Stel dat je door een ongelukkige valpartij voor €1000 herstelkosten hebt aan je e-bike, dan betaal je €25 en de verzekeraar betaalt de rest. Bovendien is er ook een een gratis FIETSBIJSTAND in de OMNIUM formule inbegrepen. Deze pechverhelping is geldig over heel België binnen een straal van 50km van het vertrekpunt, 24u/24u 7d/7d. Ook hierbij dient de fiets voor de DIEFSTAL dekking steeds afgesloten te worden met een goedgekeurd slot. Door de aard van deze verzekering kan deze enkel afgesloten worden voor nieuwe fietsen bij ons aangekocht (dus meteen af te sluiten in de winkel bij aankoop).

Voordelige tarieven

Klik hier om zelf je tarief te berekenen!

Voordelen

  • Geen afschrijving: bij diefstal of totaal verlies wordt steeds de volledige waarde vergoed. Als je fiets gestolen wordt behoud je dus de volledige waarde en kan je dezelfde fiets opnieuw kopen.
  • Geringe vrijstelling: bij diefstal betaal je helemaal geen vrijstelling (=franchise), bij alle andere schadegevallen bedraagt de vrijstelling slechts €25.
  • Groot dekkingsgebied: de verzekering is geldig in de Europese Gemeenschap, Noorwegen en Zwitserland.
  • Wij regelen alles: zowel het afsluiten van de verzekering als het doorgeven van een diefstal of schadegeval een de verzekeraar gebeurt door ons. De klant hoeft dus niets te doen buiten zijn fiets op slot te zetten en een PV aanvragen bij de Politie (diefstal) of de fiets bij ons te brengen zodat wij een bestek kunnen opmaken (schade).
  • Snelle schaderegeling: over het algemeen wordt de schade binnen de week vergoed (wanneer het een omvangrijk bestek is kan het bij sommige schadegevallen wel zijn dat er een expert de schade komt controleren, maar dan nog is de wachttijd meestal maximum 2 weken).
  • Correcte verzekeraar: wij werken reeds vele jaren tevreden samen met Safebike in wederzijds vertrouwen en vele van onze klanten zijn hiermee al geholpen geweest.

Safebike Fietsverzekering afsluiten

Koop je een nieuwe fiets of is je fiets jonger dan 3 jaar en bij ons aangekocht? Dan kan je nog steeds een Safebike DIEFSTAL verzekering laten afsluiten. Kom even langs met je fiets en wij zorgen voor de verwerking van de gegevens en bezorgen je meteen het bijhorend verzekeringscertificaat. Je fiets is dus direct verzekerd tegen diefstal. Indien je fiets niet is uitgerust met een goedgekeurd slot kunnen we dat uiteraard ook voorzien (de meeste stadsfietsen en e-bikes zijn standaard al uitgerust met een goedgekeurd slot, en als je er nog een moet aankopen kan dat vanaf een €30).

Een OMNIUM verzekering kan enkel afgesloten worden voor nieuwe fietsen die bij ons worden opgehaald.

Contacteer ons gerust voor al je vragen, of kom eens langs in de winkel!

Voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden en bekijk de website van Safebike voor meer info.

Afbeeldingen