Webshop

Cannondale Terugroepactie

Bij Cannondale is de kwaliteit en veiligheid van hun producten van het grootste belang. Ze bouwen fietsen, componenten en onderdelen van wereldklasse voor rijders die de hoogste prestatieniveaus eisen.

Tijdens normaaltesten hebben ze een mogelijk veiligheidsprobleem vastgesteld met de OPI-stuurbuis/-stuurpencombinatie die bij bepaalde mountainbikes wordt gebruikt. Ze hebben de betreffende regelgevende autoriteiten geïnformeerd. Hoewel er geen ongevallen of letsel zijn gemeld als gevolg van dit probleem, hebben ze besloten dat het in het belang van de klanten is om een vrijwillige terugroepactie voor het onderdeel uit te voeren.

Vanaf modeljaar 2011 tot en met modeljaar 2015 heeft Cannondale OPI-stuurbuizen gebruikt bij bepaalde mountainbikes. Sommige OPI-stuurbuizen zijn ook als los onderdeel verkocht. Tests hebben uitgewezen dat de aard van de verbinding tussen de basis van de OPI-stuurbuis en de bovenkant van de stuurpen leidt tot een lagere weerstand tegen vermoeiing. Dit kan leiden tot een defect aan de vork, met als gevolg een ernstig ongeval of letsel. Om dit risico te vermijden, moeten alle vorken met OPI worden voorzien van een speciale wigset die de verbinding tussen de OPI-stuurbuis en de stuurpen vergrendelt en versterkt. Deze oplossing herstelt de weerstand tegen vermoeiing.

Controleren of je een OPI stuurbuis hebt

Deze terugroepactie betreft Cannondale-mountainbikes die zijn geproduceerd tussen 2011 en 2015 met een Lefty voorvork die is ingebouwd met een 'OPI-stuurbuis' en een 'OPI-stuurpen'. De OPI-stuurbuis wordt teruggeroepen. Deze bevindt zich binnen de balhoofdbuis en is niet zichtbaar. De Lefty voorvork en de OPI-stuurpen worden NIET teruggeroepen.

  • OPI-stuurpennen hebben het 'OPI'-logo in zwart met een witte streep erboven. OPI- stuurpennen zijn glad en aan de binnenzijde afgerond.
  • OPI-stuurpennen hebben geen stuurpenbouten, alleen 4 stuurbouten. Aan de hand van bovenstaande afbeelding kunt u de fietsen identificeren die onder de terugroepactie vallen.

Bekijk ook de PDF in bijlage onderaan voor alle info!

Oplossing

Cannondale heeft ons onderdelen bezorgd om dit probleem op te lossen. Concreet wordt er een servicekit geplaatst die de weerstand tegen vermoeiing verhoogt, waardoor elk mogelijk risico vermeden wordt. Deze servicekit wordt gratis door ons geplaatst. Hiervoor kan je ons best even bellen (telefoonnummer: +3215 21 18 99) om een afspraak te maken. Op die manier kunnen we de wachttijd voor je beperken, je kan namelijk wachten op deze servicebeurt (15 tot 30 minuten). Laat ons gerust iets weten als je hierover nog vragen hebt!

Afbeeldingen