Webshop

Daar is de nieuwe Carqon!

De tijd dat enkel de bakker en de melkboer met de bakfiets reden ligt al lang achter ons. Sinds enkele jaren hebben ze weer hun intrek genomen in ons straatbeeld. Zowel koeriers beginnen dit meer en meer in te schakelen (goed bezig Coolblue!) als gezinnen die hun auto meer en meer gaan ruilen voor een comfortabele bakfiets. En het is voor die laatste categorie dat Carqon met een revolutie in (bak)fietsland komt!

Veiligheid komt eerst

Dankzij het Double Cable Steering System ga je direct en soepel sturen in alle comfort. Die kabels zijn met olie bewerkt zodat ze alle weersomstandigheden aankunnen, en parkeren gaat heel vlot dankzij de kleine draaicirkel die je kan maken met het stuur. De fiets is ook voorzien van de krachtige verlichting van Spanninga. Dankij de Axendo verlichting ben je in het donker tot 400 meter afstand te zien en ook de reflectoren in je pedalen, spatborden en het frame zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent.

De remprestaties zijn ook om over naar huis te schrijven. Hier kozen de producenten voor de ultrakrachtige Tektro Dorado 4-piston hydraulische schrijfremmen. Zo rem je steeds op 4 plekken met een directe en constante remkracht wat maakt dat je razendsnel kan reageren op iedere onverwachte verkeerssituatie.

En dan moeten we het zeker nog even hebben over de bak, want hier ga je kostbare zaken mee vervoeren. De Carqon-bak is gemaakt van een sterk recycleerbare HDPE-kunststof en geeft plek aan 2 kinderen en een baby (in Maxi Cosi). De bak is uitgerust met driepuntsveiligheidsgordels, een uitneembare bank, soft touch coating aan de binnenzijde, antislip vloer, afwateringspunten en de unieke kinderdeur.

 

Comfort is bepalend

Net zoals bij je wagen is comfort ook bepalend bij je keuze van model. Eerst en vooral wat de fiets écht uniek maakt: de kinderdeur. Kinderen kunnen voortaan zelf in en uit de kar stappen zonder dat je ze hoeft te tillen. Het deurtje heeft een veiligheidsslot zodat deze tijdens het rijden nooit open kan vliegen. 

Het frame is van 100% aluminium wat maakt dat het licht en sterk is tegelijkertijd. Het frame heeft een sportieve geometrie en is ontworpen in één vloeiende lijn. De hoge torsiestijfheid verbetert je fietsprestatie terwijl het lage zwaartepunt je wegcomfort optimaliseert.

Je hebt de keuze uit twee soorten versnellingen. Voor moeiteloos schakelen kies je voor de traploze Enviola N380 Stepless SP-Gear Hub, aangedreven door de stille en onderhoudsarme Gates Carbon Belt-aandrijving. Wil je toch meer controle, dan kies je voor de sportieve Shimano Deore XT 10-Speed derailleur in combinatie met de roestvrijstalen KMC-ketting.

Als je met een volle bak over de weg gaat wil je de beste vering hebben, daarom is deze fiets uitgerust met de voorvorkvering van Suntour. Zelfs op de meest hobbelige wegen in de standsjungle zullen de dromen van je kinderen niet snel verstoord worden. Het zadel is in een knip aangepast, dankzij de quick release stel je het zadel zo af op de persoon die met de bakfiets gaat rijden. Of het nu mama, papa of opa is, je bent zo vertrokken.

En niet onbelangrijk, dankzij het dubbele Bosch accu-pakket van 1000 Watt kan je tot 120 kilometer ver fietsen met trapondersteuning. Dat wil zeggen dat je vlotjes van Chamizo Fietsen met je gezin naar Walibi kan rijden en terug zonder dat je zonder stroom gaat vallen. Of een enkel ritje naar Knokke-Heist, tegen dat je terug naar huis wil is je fiets weer helemaal opgeladen.

Functionaliteit

Ok, hier gaan we even iets technischer, maar je zal zien dat het net deze elementen zijn die er voor zorgen dat deze fiets meer is dan wat je van een bakfiets zou verwachten. Eerst en vooral, de nieuwste Bosch motor. Het is de Bosch Performance CX Cargo Line middenmotor die zorgt voor die fantastische fietservaring. Je kiest zelf in welke stand deze ondersteuning je mag helpen bij het fietsen. De motor zelf is een lichtgewicht en vooral heel stil.

De banden zijn voorzien van lekbescherming en hebben versterkte zijwanden. De 27,5" achter en 20" voorbanden van Schwalbe Super Moto-X banden zijn stabiel en comfortabel, offroad en in de stad.

De accessoires maken de bakfiets zeggen ze wel eens... Je kan opteren voor een regentent boven de bak, stijlvolle tweezits kussens, Maxi-Cosi adapter of een stevige afdekhoes. 

Uniek design

Nog maar net geboren en al drie schoonheidsprijzen gewonnen! De German Design Award 2020, de European Product Design Award en de Golden A'Design Award mogen al prijken op het palmares, maar daar gaan er zeker nog bij komen. De buitenkant van de fiets is voorzien van een stevige aluminium car-wrap voor een industial look, maar de binnenkant blijft comfortabel dankzij de soft touch.

Maar oordeel vooral zelf. Onze ervaring leert ons dat er vraag was naar bakfietsen die ook esthetisch onderscheidend waren, we zijn dan ook verheugd deze fiets in onze toonzaal te kunnen zetten. Kom hem zeker even bekijken in onze winkel of maak er ineens een testritje mee.

Over Carqon

Nederland hinkt wat achterop als het gaat over frieten bakken, maar bakfietsen bakken ze daar als de beste. Carqon is een 100% Nederlands merk dat voorbouwt op de kennis en kwaliteit die een land kenmerkt met een historisch belangrijke fietstraditie. Dit bedrijf is opgericht met de ambitie om een superieure bakfiets te ontwikkelen die een nieuwe standaard zet op het gebied van design, functionaliteit en technologie. Carqon maakt deel uit van de Accell-groep met bekende fietsmerken als Batavus, Babboe, Sparta, Koga, Haibike en Winora.

Beschikbare modellen bij Chamizo Fietsen

Afbeeldingen