Webshop

Let op met fietsverzekeringen!

Fietsdiefstallen zitten (jammer genoeg) in de lift. De hele week werd er op Radio 2 bij De Inspecteur extra aandacht besteed aan fietsendiefstallen, hoe je ze kan voorkomen en wat je kan doen om je te beschermen tegen een financiële kater.

Een triest record vonden we het zelf, vorig jaar kregen we meer dan 120 verzekeringsdossiers te verwerken. Fietsen die werden gestolen, gevandaliseerd of beschadigd. En dan spreken we enkel over de fietsen die verzekerd waren. Een ander record is dan weer dan meer dan 80% van de nieuwe fietsen bij ons dan ook verzekerd de deur uitgaan.

Waarom worden er zoveel fietsen verzekerd?

De gemiddelde aankoopprijs per fiets is duurder geworden. Zeker sinds Covid19 hebben heel wat Belgen die fietsen herontdekt en brengen er veel meer tijd en kilometers op door. Comfort en gemak zijn dus een zeer belangrijk en de consument kiest dus ook bewust voor kwaliteitsfietsen die die kilometers aangenamer maken.

Ook zijn de voordelige leaseformules een oorzaak in deze piek. Deze fietsen worden altijd verzekerd tegen diefstal en schade (en vaak ook nog eens zit hier een pechverhelping bij inbegrepen).

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering?

Er zijn heel wat fietsverzekeringen, het is vaak moeilijk de bomen door het bos te zien. Als je gaat vergelijken moet je zeker rekening houden met zaken als voorwaarden van hoe de fiets bevestigd dienen te worden, waar de dekking loopt, hoeveel afschrijving er per maand is en wat de franchise is. Maar heel belangrijk; je bent als consument altijd vrij om te kiezen waar je je fiets verzekerd.

Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen waar je fiets niet verzekerd is tijdens avonduren, wanneer je er mee in Brussel bent, waar je na 4 jaar al 50% waardeverlies hebt,...

Bij Chamizo Fietsen werken we met 1 verzekering samen: Safebike.

En daar hebben we enkele goede redenen voor.

  • Bij diefstal is er geen franchise. Of je fiets nu gestolen werd na 2 maanden of na 2 jaar, je mag voor dezelfde waarde een nieuwe fiets uitkiezen.
  • Bij schade is er een vrijstelling van €25. Geen 25% dus, maar euro.
  • Je hebt een zo goed als wereldwijde dekking (met enkele uitzonderingen) voor diefstal.
  • Bij de omniumverzekering zit een gratis pechverhelping.

Oordeel vooral zelf

We staan je graag bij met info en advies, maar lees of beluister zeker het dossier van De Inspecteur en ook op de website van Safebike kan je helder alle voorwaarden lezen.

 

Afbeeldingen