Webshop

Schrik dieven af met de Velopass

Fietsendiefstal is jammer genoeg een probleem van alle tijden. Alleen is het stelen van fietsen lucratiever geworden door de opkomst van de elektrische fietsen, de stijgende populariteit van de fiets in het algemeen en de schaarste van de laatste jaren. Wanneer je fiets vandaag gestolen wordt, zal je dat in verhouding meer kosten dan enkele jaren geleden.

Doe aan diefstalpreventie

Alles begint bij het achterlaten van je fiets. Kies bij voorkeur voor een fietsenstalling op een plek met veel voorbijgangers en met de mogelijkheid van je fiets ergens aan vast te maken. In veel steden is het ook toegelaten je fiets te stallen in (beveiligde) parkeertorens.

Je kan je fiets ook voorzien van een trackingsysteem. Dat kan erg zichtbaar of net heel subtiel geïnstalleerd worden op je fiets, zo kies je er zelf voor of je volop gaat voor afschrikken of eerder (laten) opsporen na diefstal. Een erg populair en gebruiksvriendelijk systeem is de Knog Scout. We helpen je in onze showroom graag verder met alle mogelijke sloten en trackers om je fiets te beschermen tegen diefstal.

Velopass

Voortaan kan iedereen zijn fiets registreren bij Velopass, dankzij de sticker met geïntegreerde chip beveilig je je fiets tegen diefstal en help je de politie met de eigenaar van de fiets op te sporen wanneer ze fietsen terugvinden.

  • Schrik dieven af. De sticker toont dat de fiets geregistreerd is, wat ontmoedigend werkt.
  • Scangemak. De sticker kan makkelijk gescand worden via de NFC-chip of QR-code.
  • Fiets verkopen. Verkoop je fiets makkelijk via Veloplaza, zo is de koper zeker dat hij van de eigenaar koopt.
  • Terugvinden. Gestolen fiets teruggevonden? De vinder kan de eigenaar makkelijk verwittigen. Ook zal een gestolen fiets die voor herstelling aangeboden wordt de fietsenzaak op de hoogte brengen van de diefstal.

Kostprijs

Wens je graag een Velopass te kopen voor je bestaande fiets? Je kan bij ons de Velopass sticker met NFC-chip kopen voor €6,95 in onze showroom en onze webshop. Koop je een nieuwe fiets bij Chamizo Fietsen? Dan krijg je deze Velopass er helemaal gratis bij!

Koppelen van je Velopass

Afbeeldingen

Andere interessante tips

Plan tijdig je onderhoud in

Professionele onderhouds- en hersteldienst In de gespecialiseerde onderhouds- en hersteldienst kan je steeds terecht om je fiets deskundig te laten herstellen en onderhouden. Dankzij de jarenlange ervaring en de continue bijscholing bieden we de...

Meer info

Inschrijving van je speed pedelec

Inschrijving speed pedelec Je nieuwe speed pedelec inschrijven hoeft niet meer zo omslachtig als voorheen te gebeuren. Voortaan kan je via WebDIB je nieuwe speed pedelec inschrijven wat niet alleen veel eenvoudiger is maar ook een enorme...

Meer info

Je fietsbatterij in de winter

Gaat je eBike tijdens de winter in een winterslaap? Met deze tips zorg je er voor dat de fiets na deze winterslaap weer helemaal klaar is voor een lente vol fietstochten. Helemaal ontladen? Slecht idee! De batterij helemaal laten leeglopen...

Meer info

Bakfiets, longtail of fietskar?

Kinderen, huisdieren en boodschappen op de fiets... Meer en meer gezinnen gaan op zoek naar alternatieven voor die vele autoverplaatsingen. Sommigen om die autoverplaatsingen te beperken, anderen om gewoon de wagen te schrappen. Maar elk gezin...

Meer info