Webshop

Je fietsbatterij in de winter

Gaat je eBike tijdens de winter in een winterslaap? Met deze tips zorg je er voor dat de fiets na deze winterslaap weer helemaal klaar is voor een lente vol fietstochten.

Helemaal ontladen? Slecht idee!

De batterij helemaal laten leeglopen en dan een paar maanden op stal laten staan is een slecht idee. Bij een volledige ontlading kunnen batterijen een onherstelbare schade oplopen wat de levensduur van je (dure) batterij drastisch doet inkorten. Daarom geven we het advies om je batterij in de winter gedeeltelijk op te laden, tot ongeveer 80%.

De beste temperatuur

Een batterij bewaar je best op kamertemperatuur, zowel in de zomer als de winter. Zorg ook voor een droge omgeving. We raden aan je batterij minstens één keer per maand op te laden, idealiter tot 80% van de capaciteit. Kom je net terug van een frisse fietstocht? Wacht dan nog een half uurtje voor je de batterij gaat opladen zodat de batterij weer op temperatuur kan komen.

Je fiets stallen

Gaat je fiets een hele dag buiten staan bij koude temperaturen? Neem de batterij dan mee en bewaar deze op een warme en droge plek. Ook de display van je fiets kan barsten bij lage temperaturen, best ook even mee opbergen. 

Mocht je nog vragen hebben over het onderhoud van je fiets kan je altijd je gebruikshandleiding raadplegen of ons contacteren. En koud of niet, een fietstochtje is het hele jaar door gezond!

Afbeeldingen

Andere interessante tips

Hartslagband onderhoud

Wist je dat (zoals alle textiel) ook de zachte borstband verslijt tijdens het sporten? Blaas je hartslagsensor nieuw leven in. Vernieuw de zachte borstband en vervang de batterij. Zo zorg je voor nog meer plezierige trainingen. Onderhoudstips...

Meer info

MIPS Uitgelegd

Meer en meer fietshelmen zijn uitgerust met MIPS. Maar wat is MIPS nu eigenlijk? En waarom zou jouw volgende helm een MIPS helm moeten worden? We zetten voor jou de feiten op een rij zodat je de juiste keuze kan maken bij de aanschaf van je volgende...

Meer info