Webshop

Bescherm de batterij van je bakfiets tegen diefstal

Een bakfiets is voor velen een volwaardige vervanger van een wagen. Jammer genoeg worden er meer en meer batterijen gestolen van deze bakfietsen wat toch voor veel ellende (en extra kosten) kan zorgen. Een batterij kost nogal snel rond de €600 wat ineens ook maakt dat ze erg populair zijn voor dieven. 

Diefstal

Wanneer je een bakfiets koopt zit de batterij altijd stevig op slot, wat het niet eenvoudig maakt van ze te stelen. Toch hebben dievenbendes ondertussen verschillende systemen uitgedokterd om de batterijen in een korte tijdspanne te stelen.

  1. Geniepig: wanneer de batterij niet in de houder zit gaan dieven een schroef wegdraaien. Als de batterij er nadien weer in geplaatst is wordt de 2e schroef er uit gedraaid door een gat in de houder te branden.
  2. Klassiek: Met een cilindertrekker gaan dieven het Bosch slot openbreken om zo de batterij er uit te halen.
  3. Brutaal: Met een breekijzer gaat men de houder onderaan het frame verbuigen. Zo kan de batterij er schadeloos uitgehaald worden, maar de schade aan je bakfiets kan aardig oplopen. Diefstalschade tot €1000 is geen uitzondering.

Lockride

Het Lockride systeem gaat tegen de drie bovenstaande diefstaltechnieken bescherming bieden. Door de positie is het branden van een gaatje onmogelijk en het slot is beschermd tegen cilindertrekkers. Het loswrikken van de batterij zonder de batterij te beschadigen is ook onmogelijk aangezien deze helemaal ingeklemd zit. Dit sysyteem is ontworpen voor de accu op de Urban Arrow.

Dieven zullen snel de fiets links laten liggen als ze het opvallende en robuuste design zien van de Lockride.

Prijs

De Lockride model X is te koop bij Chamizo Fietsen in de winkel of via onze webshop
Kostprijs is €159. Installatie is eenvoudig (zie bijlage) maar kan ook door ons gebeuren voor €28. Opgelet, je dient nog een discusslot te voorzien aan de Lockride.

Afbeeldingen