Webshop

Beschikbaarheden en levertermijnen

Zo was 2020 voor Chamizo Fietsen

We hebben in 2019 onze volledige winkel en werkplaats verbouwd zodat we helemaal klaar waren voor ons jubileumjaar in 2020. Onze winkel telt nu meer dan 3000m2 aan winkelruimte, een uitgebreide werkplaats met de nieuwste technologiën, een gloednieuwe afdeling fietskledij, een sterk uitgebreid gamma aan fietsen (stadsfietsen, gravel, fitness, koers, mountainbike, cargo, plooifietsen, eBikes, kinderfietsen, speed pedelecs,...) en ook ons gemotiveerd team werd uitgebreid.

Toch konden we 35 jaar Chamizo Fietsen niet zo feestelijk vieren als verwacht. Bij beide lockdowns moest onze winkel dicht en was het enkel mogelijk onze klanten telefonisch of via e-mail verder te helpen. Onze werkplaats en thuisleverdienst kon gelukkig wel het hele jaar door opereren, wat maakt dat we onze klanten gelukkig nooit in de kou hebben moeten laten staan.

En dan nu 2021

Onze winkel is weer open en dankzij de maatregelen die we getroffen hebben kan je ook nu veilig winkelen bij Chamizo Fietsen. Dankzij onze grote showroom en de snelle reactie van ons aankoopteam hebben we ook nu nog steeds meer dan 1000 fietsen in onze winkel staan en een veelvoud komt met mondjesmaat toe om weldra in onze showroom gezet te worden.

Echter is de vraag naar fietsen wereldwijd met 30% gestegen en heeft de productie dan weer maanden stil gelegen. Met als gevolg schaarste op de markt. Onze partners zetten alles op alles om zo snel mogelijk bijgewerkt te geraken maar zoals het er nu naar uit ziet zal deze schaarste weggewerkt zijn voor de zomer van 2022. Het is dan ook perfect mogelijk dat als je een bepaale fiets op het oog hebt dat de levertermijn bij de producent nu op de zomer van 2022 zal liggen, dit is voornamelijk het geval bij de sportievere fietsen. Toch raden we aan ons te contacteren voor meer info met betrekking tot je gewenste fiets. Onze collega's kunnen kijken welke fietsen we nog gaan toekrijgen of kunnen kijken naar alternatieven die sneller leverbaar zijn.

Ook zijn sommige merken genoodzaakt prijsstijgingen door te voeren door de stijgende prijs van grondstoffen en transport. Wij hanteren de adviesprijzen van onze leveranciers en trachten zowel de beschikbaarheid als de adviesprijzen zo actueel mogelijk te houden op onze website. Deze info kan van dag tot dag wisselen en we doen er alles aan om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Voor de meest actuele info mag je ons ook altijd contacteren.

Ben je op zoek naar een eBike? Goed nieuws, we hebben op dit moment nog een hele grote voorraad waruit je kan kiezen.

Ons advies

We raden al onze klanten die graag in 2021 een nieuwe fiets willen aan om niet te lang te wachten om deze te bestellen. Wachttijden van meer dan 5 maanden zijn helaas geen uitzondering. Onze ervaren fietsverkopers kijken graag met jou naar de juiste fiets en kijken naar de meest actuele stand van zaken wat betreft de levertermijnen.

Maar misschien wel onze belangrijkste tip: schaarste of niet, koop nooit een fiets die je niet als gegoten zit. Koop bij een vakhandelaar, de kennis en expertise van de medewerkers zorgen er voor dat je nog jaren geniet zal hebben van je fiets en optimaal kan sporten. Ook is het zo dat je enkel kan genieten van de beste service op het gebied van onderhoud, herstellingen en garantiedossiers bij de dealer waar je je fiets kocht.

Webwinkels durven vaak met spectaculaire prijzen over de brug komen om hun voorraad uit te dunnen, maar dan kan je bij een garantiegeval met je fiets naar bijvoorbeeld Rotterdam rijden om deze te laten herstellen. In die prijzen zit geen gratis check-up van de fiets enkele maanden na aankoop, geen garantie-afhandelingen, geen expertise, geen opmetingen, geen showroom, geen Belgische BTW, geen opleidingen,... Laat je niet vangen, koop bij een ervaren fietshandelaar in België.

We wensen al onze klanten een leuk, fit en vooral gezond 2021 toe. 

Afbeeldingen