Webshop

Brompton Electric

De langverwachte elektrische Brompton is er! De ultieme elektrische vouwfiets die je overal mee naar toe kan nemen. Waarmee heuvels geen uitdaging meer zijn. Zie meer en doe meer met de Brompton Electric. Onze Demo fietsen staan klaar om getest te worden.

De ultieme elektrische vouwfiets

De handgemaakte Londense vouwfietsen van Brompton zijn al jaren gekend om hun zeer compacte en praktische vouwfietsen die bovendien nog eens erg leuk rijden. Sinds jaren werd er aan een high-end elektrische versie gewerkt, maar Brompton wilde die pas uitbrengen als hij 100% goed bevonden werd. Intussen is de fiets klaar, en wij zijn als Brompton Premier Store bij de eersten om de Brompton Electric aan te bieden aan onze klanten.

De Brompton Electric is ontworpen om steden te veranderen. Deze fiets heeft slimme eigenschappen, een chique design en is makkelijk in gebruik. De fiets heeft 4 standen, van geen ondersteuning (zelfs dan rijdt hij erg vlot) tot een hoge ondersteuning (om fris op het werk te arriveren of om een lastige klim te bedwingen). Lees snel verder voor alle eigenschappen en specificaties van deze unieke fiets.

Licht, compact en toch krachtig

Met zijn gewicht van slechts 13,7 kg (2 versnellingen of 14,5 kg (6 versnellingen) is de Brompton gerust licht te noemen. De batterij weegt zo'n 2,9 kg. Aangezien de batterij in een handige draagtas zit, kan je die er vlot uitnemen wanneer je de fiets vervoert zodat de fiets makkelijker te dragen is.

Daarnaast is de Brompton zoals steeds ook erg compact en praktisch te vouwen. De fiets neemt niet meer plaats in beslag dan de niet-elektrische variant. En dat is echt héél compact. Bovendien vouwt hij even makkelijk open en toe, in enkele bewegingen ga je van een compact gevouwen naar een volledig rijklare fiets. Een paar keer oefenen en je kan het met je ogen gesloten.

Verder is hij uitgerust met een 250 Watt krachtige voorwielmotor die mee ontwikkeld werd door Williams Advanced Engineering (die vooral bekend zijn van de Formule 1 competitie). Dankzij de 300 Wh batterij kan je tussen de 30 (zwaarste ondersteuning) à 70 km (lichtste ondersteuning) rijden met een volle accu. Uiteraard is dat afhankelijk van een aantal factoren, zoals onder andere het gewicht van de rijder en bagage, de windsnelheid, het terrein (vlak of heuvelachtig), de ondergrond, de bandenspanning, de temperatuur en de snelheid. De trapkrachtsensor in de trapas zorgt er voor dat de ondersteuning natuurlijk en beheerst aanvoelt.

Kenmerken en specificaties

  • Custom ontworpen 250W voorwielmotor met een extreem hoge kracht/gewicht ratio
  • De fiets is even compact als een niet-elektrische Brompton
  • Om het dragen te vergemakkelijken kan de batterij apart in een handige draagtas meegenomen worden
  • De controller zit verwerkt in de batterij en is dus zeer gebruiksvriendelijk en bovendien kan je ook mobiele USB apparaten opladen 
  • Alle Brompton Electric fietsen komen met een standaard batterij tas (1,5L), maar er is ook een optie om een Commuter Bag (20L) aan te kopen waarmee je grotere voorwerpen zoals bv. een laptop kan vervoeren
  • De fiets rijdt erg aangenaam dankzij een slimme geïntegreerde trapkracht- en cadanssensor

Fiets
Wielmaat: 16" (349mm)
Afmetingen (gevouwen): 585mm hoog x 565mm lang x 270mm breed (23" x 22.2" x 10.6").
Stuurtype: M type of H type
Achterframe: L type (spatborden)
Kleuren: Gloss black of Gloss white
Versnellingen: 2-speed of 6-speed
Zadelpennen: Standaard (voor een binnenbeenlengte tot 84 cm), verlengd of telescopisch (binnenbeenlengte groter dan 84 cm)
Gewicht: Fiets zonder batterij • 2-speed: 13.7kg (16.6kg met batterij) • 6-speed: 14.4kg (17.3kg met batterij)
Gewicht: Batterij & small bag 2.9kg
Verlichting: 20 Lux Busch & Müller LYT
Maximum gewicht: 107kg (incl. luggage)
Remmen: Dual pivot
  
Bagage 
Small bag (inbegrepen): 1.5 liter
Large bag (optioneel accessoire): 20 liter - €165


Oplader
 
Standard charger (inbegrepen): 2A oplader (80% opgeladen in 3-3,5 uur, 100% in 4-5 uur)
Fast charger (optioneel accessoire) 4A oplader (80% opgeladen in 1,5-2 uur, 100% in 2,5-3 uur) - €145 (vermoedelijke prijs, momenteel nog niet beschikbaar)
  
Batterij
Voltage: 36V
Capaciteit: 8.55Ah / 300Wh
Bereik: 30-70km (afhankelijk van rijder- en omgevingsfactoren)
USB-poort om mobiele toestellen op te laden: 5V 1.5A
Geïntegreerde HMI LED display
Gewicht: 2.2kg
  
Ondersteuning
Ondersteuningsmodes 4 (0-1-2-3)
Sensoren: contactloze trapkracht- en cadanssensor

Motor 
Type: Borstelloze DC voorwielmotor
Nominal output power: 250W
Maximale snelheid: 25km/u
Freewheel: Zeer lage weerstand bij fietsen zonder ondersteuning


Garantie op elektrische onderdelen: 2 jaar
  
Certificaten: EN15194 / Battery: UN38.3, EN62133
  
App: iPhone app

Verkrijgbaarheid

Als Brompton Premier Store kunnen wij in première de Brompton Electric modellen voorstellen in de vorm van 2 Demo fietsen die reeds te testen zijn. Je kan gerust komen testrijden op onze parking, of een langere testrit behoort ook tot de mogelijkheden (contacteer ons voor meer info). Vanaf half februari 2019 krijgen wij de eerste leveringen aan voor consumenten. De stock is beperkt, en er zijn reeds vele fietsen op voorhand gereserveerd. Kom dus snel eens langs of contacteer ons om alvast een Brompton Electric te reserveren.

Brompton Electric prijzen en samenstellen

Via de Brompton Bike Builder kan je zelf je droomfiets samenstellen door de gewenste onderdelen en kleuren te kiezen. Je ziet dan ook meteen de bijhorende prijs. Je kan het via volgende link zelf proberen: Brompton Bike Builder. Belangrijke TIP: alvorens de fiets meteen via de Brompton Bike Builder te bestellen raden we je aan om langs de winkel te komen voor het testrijden van de fiets en het nakijken van de juiste maten (M of H Type stuur, standaard of telescopische zadelpen).

Afbeeldingen