Webshop

De nieuwe Urban Arrow Anniversary

Hieperdepiep, hoera!

Onlangs vierde Urban Arrow zijn tiende verjaardag en wat een parcours dat dit bedrijf heeft afgelegd... De unieke bakfietsen van deze producent zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen worden hun familiebakfietsen wel eens de 'Rolce Royces' onder de bakfietsen genoemd, ook bedrijven kiezen resoluut voor het design en de technologie van dit Amsterdams bedrijf. Denk maar aan de transportfietsen van MediaMarkt en Coolblue, de chemofietsen van de verpleegkundigen en de deelfietsen van Cargoroo.

Op pad met de Anniversary

Onze collega heeft al heel wat kilometers afgelegd met de Urban Arrow Family en keek al even uit naar dat mysterieuze model waar ze zo lang aan gewerkt hebben. De specs bleken alvast veelbelovend.

  • Geborsteld aluminium frame
  • Bosch Nyon Display
  • Brooks zadel en handvaten
  • Enviolo autmatische versnellingen
  • Riemaandrijving

Design

Het geborsteld aluminium ziet er stevig en robuust uit en glanst erg mooi, past helemaal binnen het urban concept. Wie in steden als Mechelen komt ziet dagelijks 10-tallen Urban Arrow fietsen op de weg. En deze Anniversary valt desondanks het gelijkaardige design toch op. Niet enkel de kleur is verschillend, ook de luxueuze afwerking van het zadel en de handvaten tonen dat dit echt een jubileumfiets is. 

Veiligheid

Tijdens de eerste rit voel je al snel het gemak van de automatische versnellingen. Niet meer op- of afschakelen bij start en stop, nog meer comfort bij het nemen van en helling en je handen dus helemaal vrij voor wat er toe doet. De stoplichten geven aan wanneer jij je rem ingedrukt houdt. Ze zijn erg gevoelig dus bij de kleinste poging tot remmen zijn de andere weggebruikers onmiddellijk op de hoogte van je aangepaste snelheid. Via de controller aan je linkerarm bedien je heel vlot je display zonder dat je je polsen moet bewegen. 

Comfort

Een rit met de bakfiets is meestal comfortabeler mét inhoud in je bak dan zonder. Dat voelt bij deze bakfiets heel anders aan, onder andere door het verende zadel dat elke schok helpt absorberen. We hebben de proef op de som genomen en zijn zowel met een lege als volle bak door het park gereden. Zand, grind, asfalt en bergen kwamen we tegen op ons pad en nergens voelde de fiets minder veilig aan op de weg. Ook ergonomisch een goede zaak want zelfs bij putjes en hobbels op de weg (lang leve België) vang je geen harde klappen op tijdens je rit. 

De prijs

Daar moeten we niet gek over doen, Urban Arrow is niet de goedkoopste bakfiets op de markt. En net daarom hebben we deze fietsen altijd mee op evenementen en staan deze altijd opgeladen klaar in onze winkel om te testen, want alleen dan merk je dat de prijs in verhouding staat met wat je er voor in de plaats krijgt. 

De Urban Arrow Anniversary is te koop aan €7.590 en is dus ook duurder dan de gewone Urban Arrow Family, die start aan €5.290. Maar ook daar mag je geen appelen met peren gaan vergelijken want voor deze prijs krijg je een volledig uitgerust model met de laatste (ergonomische) snufjes. De eerste reactie is vaak dat dit de prijs is van een kleine auto en dat is niet helemaal fout. Maar reken daarbij dan ook je brandstofprijzen, verzekeringen, onderhoud, verkeersbelasting, belastbare onkostenvergoeding en vooral je parkeergelden. Dan kom je er snel achter dat je aan het rijden bent met het comfort van een auto maar aan de prijs van een (fiscaal voordelige) fiets.

Maar het blijft een grote uitgave. Bekijk zeker de verschillende mogelijkheden om je fiets te kopen of te leasen. Veel werknemers kunnen via hun werkgever zeer voordelig een fiets leasen en strijken bovendien nog een mooie fietsvergoeding op die een deel van de kosten gaat dekken. Ook via een private lease kan je je fiets gaan leasen zodat je altijd zonder zorgen op weg kan, ook bij pech ben je snel verholpen. En voordelige fietsleningen als die van KBC kunnen helpen met de last van de aankoop draaglijker te maken.

Afbeeldingen