Webshop

Fietsvergoeding voor High Speed E-bikes

Goed nieuws voor alle (toekomstige) eigenaars van een High Speed E-bike (of ook Speed Pedelec genoemd): voortaan worden deze fietsen fiscaal gelijkgesteld met de "gewone" fiets. Dat wil zeggen dat er voortaan ook een fietsvergoeding voorzien kan worden voor het woon-werkverkeer én dat bedrijfsfietsen genieten van 120% aftrekbaarheid voor de werkgever.

Fiscale regeling voor snelle elektrische fiets

Minister van Financiën en Fiscale Fraudebestrijding Johan Van Overtveldt heeft op 18 mei 2017 een persbericht gelanceerd om dit goede nieuws voor High Speed E-bikes te melden.

Concreet gaat het om alle fietsen die ondersteuning bieden tot 45 km/u, gebruikers van elektrische fietsen die ondersteunen tot 25 km/u hadden al langer recht op een fietsvergoeding. Omwille van een wijziging van de wegcode eind 2016 vielen de snelle elektrische fietsen onder de categorie van de bromfietsen, waardoor zij tot voor kort geen fiscale voordelen konden genieten. Dat verandert nu dus dankzij de wetswijziging van de ministerraad.

Vanaf nu kunnen dus alle gebruikers van elektrische fietsen genieten van de extra fiscale voordelen, ongeacht of de fiets tot 25 km/u of 45 km/u ondersteunt. De fietsers hebben recht op een fietsvergoeding van 0,23 euro/km voor het woon-werkverkeer, die vrijgesteld is van belastingen. Bovendien kunnen werkgevers die een speed pedelec ter beschikking stellen als bedrijfsfiets ook genieten van 120% aftrekbaarheid. Hierbij wordt de werknemer niet belast op een voordeel van alle aard.

Bronnen:

http://vanovertveldt.belgium.be/nl/fiscale-regeling-voor-snelle-elektrische-fiets

https://www.sodiwe.be/nieuwsberichten/detail/Nu-ook-fietsvergoeding-voor-snelle-elektrische-fietsen

 

Nog niet overtuigd van de snelle elektrische fietsen? Contacteer ons voor een testrit en ervaar zelf het heerlijke rijgevoel!

Afbeeldingen