Webshop

Tacx NEO Smart T2800

De nieuwe Tacx Neo is vanaf nu bij ons te kopen. Het is de krachtigste, intelligentste en stilste indoortrainer van het moment. Kom hem testen en laat je adviseren!

Tacx NEO Smart T2800 - €1399

Realistisch

De NEO Smart is de krachtigste, intelligentste en stilste indoortrainer van het moment. Het is de eerste echte direct drive, er zit namelijk niet één fysieke overbrenging in. De wegsimulatie is zeer natuurgetrouw, er gaat geen kracht verloren. De krachtige motor kan een weerstand uitoefenen tot 2200 Watt en simuleert een helling realistisch tot 25%, tevens drijft hij aan in afdalingen. Dit alles leidt tot het meest natuurgetrouwe fietsgevoel, ook tijdens beklimmingen.

Intelligent

Het uitblijven van een fysieke overbrenging zorgt er bovendien voor dat het een zeer stille trainer is, er is immers niets dat ratelt of langs elkaar wrijft. Tevens is kalibreren niet nodig en vindt er geen slijtage plaats. Zoals andere Smart trainers communiceert de NEO via ANT+ en Bluetooth Smart waardoor je hem snel en gemakkelijk koppelt aan de apps van Tacx. Het uitlezen van je prestatiegegevens is mogelijk op verschillende devices tegelijkertijd; zoals op je smartphone en fietscomputer of sporthorloge.

Stand-Alone

Op het moment dat de NEO Smart niet aan een smartphone, tablet of computer is gekoppeld dan gedraagt deze zich als een fluid trainer, dus progressief: hoe hoger je snelheid, hoe hoger de weerstand. Het is dus mogelijk om deze trainer “stand-alone” te gebruiken. De Tacx NEO beschikt tevens over “Plug in/Plug out technology”, hij is met en zonder stekker te gebruiken. Zonder stekker zal de trainer werken als een draadloze motorrem, aandrijven in afdalingen is dan niet mogelijk. De NEO kun je dus altijd en overal gebruiken, ook als je geen smartphone bij je hebt.

Kenmerken

  • Prijs - €1399
  • Software - Tacx apps & apps van derden (PC software via upgrade)
  • Bediening - Automatisch
  • Remtype - Direct drive
  • Realistische hellingshoek - 25%
  • Simulatie afdaling - -5%
  • Max remvermogen (10 sec.) - 2200 Watt
  • Massatraagheid - 125 kg

Compatibele Apps & Software

Compatibiliteit Cassettes

Aangezien de Tacx NEO een direct drive trainer is, wordt de fiets rechtstreeks op de trainer geplaatst zonder achterwiel. Hiervoor dien je een compatibele cassette te monteren op je trainer. Op de NEO zit een universele EDCO Multysis body waar iedere Shimano en SRAM cassette op past, en de meeste Campagnolo cassettes. Of het past hangt af van het aantal uitsparingen aan de binnenkant van de cassette. Campagnolo cassettes met 8 uitsparingen passen helaas niet op deze body. Hieronder een lijst met welke cassettes wel en welke niet passen.

 

Afbeeldingen