Webshop

Vaderdag: Patrick Chamizo in de spotlights

Papa Chamizo

Voor vaderdag zetten we graag ook even de 'papa' van onze familiezaak in de spotlights, Patrick Chamizo. Lees hier meer over het ontstaan van Chamizo Fietsen.

Chamizo Fietsen

De fiets zelf in de vorm waarin we ze nu kennen (twee wielen, een zadel, een stuur en een rem) gaat al mee van 1865 en exact 120 jaar later start Patrick Chamizo zijn fietsenwinkel in Mechelen. In de volkse Nekkerspoelwijk kon je sinds 1985 terecht bij Chamizo Fietsen, een fietsenspeciaalzaak met eigen werkplaats. Direct een schot in de roos want zowel naar een moderne werkplaats als naar een winkel met topmerken was er veel vraag.

Niet alleen was Patrick nu zaakvoerder, hersteller en adviseur van zijn eigen zaak. Ook werd hij bijna gelijktijdig met de opening van de winkel voor het eerst papa van een dochter, Stefanie Chamizo.

Groei

Net als zijn dochter groeide de winkel als kool. Chamizo Fietsen werd dankzij de expertise en moderne werkplaats heel snel een begrip in de ruime regio Mechelen. Ondertussen kon je bij Chamizo ook terecht voor alle mogelijke accessoires en het verhuur van mountainbikes. De winkel werd al snel te klein en uitbreiding was niet mogelijk in het bestaande pand. Dus werd er uitgekeken naar een pand dat wel voldeed aan de ambitieuze plannen van Patrick en zijn vrouw Iris die ondertussen beide zaakvoerders waren.

En ondertussen werd de familie Chamizo uitgebreid met nog een telg, met de geboorte van Timothy in 1990 was het gezin Chamizo compleet.

De grote verhuis

Al snel was duidelijk dat er geen bestaand winkelpand voldeed aan de plannen die de zaakvoerders hadden. Een showroom waar heel wat fietsen in kunnen staan, een werkplaats waar een heel team kan werken in een ergonomisch verantwoorde ruimte en plaats voor een forse uitbreiding van het bestaande assortiment accessoires. Daarom gingen Patrick en Iris aan de slag met een architect en bouwden zelf hun ambitieuze winkel van 350m2 met daarboven hun woonst. Ze kozen voor een locatie die makkelijk bereikbaar was en de ruimte had om nog verder te groeien, want je weet maar nooit...

De winkel opende op de huidige locatie in Sint-Katelijne-Waver op enkele meters van de grens met Mechelen. De opening verliep erg feestelijk en onze eigenste kannibaal Eddy Merckx kwam de zaak feestelijk inhuldigen.

Vandaag

Ook vandaag blijft Chamizo Fietsen nog die familiezaak uit 1985, alleen is zowel de zaak als de familie sterk uitgebreid. Ondertussen werken Stefanie en Timothy mee in de zaak die ondertussen meer dan 20 medewerkers in dienst heeft heeft. Stefanie is ondertussen al een mama van 2 flinke kinderen en ook Timothy is ondertussen al papa geworden.

De fietsenspeciaalzaak telt vandaag meer dan 3000m2 aan fietsen, fietskledij, accessoires, onderdelen en geschenkartikelen. De werkplaats is uitgerust met de meest moderne technologie om ook de eBikes, smartbikes en speedpedelecs van het beste onderhoud te kunnen voorzien.

De toekomst is dus verzekerd voor onze fietsenspeciaalzaak. En geen beter moment om dit toch wel straffe ondernemersverhaal in de verf te zetten dan op vaderdag. Want zoals het een goede vader betaamt gaf Patrick niet enkel zijn naam aan zijn zaak maar ook zijn waarden en visie. Service, kwaliteit en klantentevredenheid blijven onze prioriteit, net zoals bij de opening in 1985.

Ben je trouwens op zoek naar het ideale vaderdaggeschenk, bekijk hier onze selectie!

Afbeeldingen