Webshop

WaveCel: de allerbeste bescherming

Bontrager lanceert met WaveCel de grootste stap voorwaarts in de bescherming tegen hersenschuddingen door fietsongevallen. Hetl is een revolutionaire en exclusieve Bontrager helmtechnologie die 48 maal effectiever is bij de bescherming tegen een hersenschudding dan een standaard EPS-helm*.

KOM DEZE UNIEKE HELMEN ONTDEKKEN IN ONZE SHOWROOM!

Je hebt maar één stel hersenen. Het is de moeite waard om die te beschermen.

Trek en Bontrager zijn gaan samenwerken met WaveCel voor de ontwikkeling van een helmtechnologie die een radicale trendbreuk vormt met reeds 30 jaar geldende veiligheidsstandaards in de fietsindustrie. Elke Bontrager WaveCel helm kreeg vijf sterren in de veiligheidswaardering van Virgina Tech. Dat is de allerhoogste score voor elke helm in de collectie.

Hoe werkt WaveCel?

WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van je helm. Het werkt als een kreukelzone die de impact-energie van een botsing absorbeert. Daardoor zijn de Bontrager WaveCel helmen de veiligste fietshelmen op de markt.

De Bontrager WaveCel collectie bestaat uit 4 verschillende modellen, allen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bekijk hieronder de modellen of ga naar de Bontrager website voor een overzicht van alle modellen en kleuren.

Bontrager Charge WaveCel Commuter Helm (€149,99) 

Deze forenzenhelm is goedgekeurd voor gebruik op e-bikes en heeft een uitstekende pasvorm plus een hoog draagcomfort. Daarnaast is hij voorzien van de WaveCel-technologie voor geavanceerde bescherming. Als extra heeft deze helm de mogelijkheid om een extra achterlicht toe te voegen voor de beste zichtbaarheid in het verkeer.

Bontrager Specter WaveCel racehelm (€149,99)

Een lichte, goed geventileerde fietshelm voor elk type fietser die geavanceerde bescherming biedt dankzij de WaveCel-technologie.

Bontrager XXX WaveCel racehelm (€249,99)

Een aerodynamische racehelm met geavanceerde WaveCel-technologie voor de beste bescherming en prestaties.

Bontrager Blaze WaveCel mountainbikehelm (€249,99)

Een in de praktijk geteste mountainbikehelm voorzien van geavanceerde WaveCel-technologie die op elke trail en op elk moment optimale bescherming en comfort biedt.

Meer info

Voor meer info over de WaveCel technologie kan je hier terecht.

* Resultaten zijn gebaseerd op AIS 2-letsel (Abbreviated Injury Scale) op basis van BrIC (Brain Injury Critera) bij een vergelijkingstest tussen een standaard EPS-helm en de zelfde helm gemodificeerd met een WaveCel inzetstuk bij een impact van 6,2 m/s onder een hoek van 45°.

Afbeeldingen