Webshop

Weldra betalen met consumptiecheques

Consumptiecheques

De consumptiecheque werd in het leven geroepen om werknemers te belonen die in moeilijke omstandigheden toch zijn blijven werken tijdens de Covid19 pandemie. Echter waren er enkele voorwaarden verbonden voor bedrijven om deze te mogen aanvaarden, die maakten dat velen uit de boot vielen.

Chamizo Fietsen mocht deze cheques niet aanvaarden door die uizonderingen die opgelegd werden. Hoewel onze winkel lang (verplicht) gesloten was, dat er heel wat investeringen gedaan werden op het gebied van veilig winkelen tijdens de pandemie én dat we er altijd alles aan gedaan hebben om onze meer dan 20 collega's in dienst te houden werden we toch niet aanzien als een winkel waar deze consumptiecheques aanvaard mochten worden.

Frustraties bij onze klanten

Dit tot ergernis van veel van onze klanten. Op de website van de aanbieders van deze cheques stonden we echter wel aangeduid als winkel waar deze aanvaard mochten worden. Bij de uitgevers van deze cheques kregen we dan weer te horen dat de cheques geldig zijn in fietsenwinkels met een lager aantal personeelsleden en dat wij daar (mede door onze grote hersteldienst) een uitzondering zijn. En net omdat we een uitzondering zijn werden we niet van de website gehaald en bleven klanten zich dus tevergeefs aanmelden met hun consumptiecheques.

Tegelijkertijd mocht je de cheqes wel gebruiken bij Fnac op het hele gamma, omdat ze ook cultuurproducten verkochten. En ook bij McDonalds mochten deze zomaar aanvaard worden. Het argument dat onze familiezaak te groot is, is dus moeilijk te verantwoorden aan onze klanten.

Consumptiecheques geldig vanaf 1 augustus 2021

De regering beslistte dat de consumptiecheques vanaf 1 augustus 2021 geldig zijn in àlle Belgische winkels. Enerzijds omdat door de uitzonderingen vele winkels onterecht uit de boot vielen en anderzijds omdat de er ook veel winkels en restaurants zijn waar deze cheques wel aanvaard mogen worden toch de cheques niet willen aanvaarden door de hoge kost die hieraan verbonden is.

Bij Chamizo Fietsen kan je vanaf 1 augustus 2021 de consumtiecheques gebruiken op ons hele assortiment.
Ook de ecochueque en Cadeau Pass aanvaarden we aan de kassa.

 

Afbeeldingen