Webshop

Fietsen in de winter

Ook bij koudere temperaturen kan fietsen aangenaam en comfortabel zijn, het vraagt wel wat aanpassingen voor zowel de fiets als de fietser. Met deze tips kom je al een heel eind verder.

  1. Pas je snelheid aan. Een verantwoordelijke snelheid is altijd de gouden regel maar hou er rekening mee dat remafstand en grip ook bij fietsen anders is in de winter.
  2. Pomp je banden niet te hard op. Integendeel, laat best een beetje lucht uit je banden vooraleer je de gladde wegen tegemoet gaat. Zo heeft je fiets weer wat meer grip op de weg.
  3. Zorg voor aangepaste fietskledij. Door je te kleden in laagjes zorg je voor een comfortabele rit van begin tot einde. We helpen je graag verder in onze afdeling fietskledij.
  4. Koude handen zijn onaangenaam. Met de juiste handschoenen aan blijven je handen warm tijdens de hele rit. Er bestaan heel wat verschillende types (wanten, windstoppers, thermisch, overhandschoenen en zelfs elektrisch verwarmde handschoenen) en we helpen je graag met de zoektocht naar de meest geschikte handschoen.
  5. Strooizout is goed voor de veiligheid, maar minder goed voor je fiets. Reinig daarom regelmatig je fiets tijdens deze temperaturen. Fiets je met een ketting? Gebruik dan het juiste vet.
  6. Ook je elektrische fiets kan perfect tegen de winterprik, maar vraagt ook een andere aanpak. Lees hier onze tips.

Toch nog extra vragen over het onderhoud van je fiets? We helpen je met plezier verder in onze showroom.

Afbeeldingen

Andere interessante tips

Je fietsbatterij in de winter

Gaat je eBike tijdens de winter in een winterslaap? Met deze tips zorg je er voor dat de fiets na deze winterslaap weer helemaal klaar is voor een lente vol fietstochten. Helemaal ontladen? Slecht idee! De batterij helemaal laten leeglopen...

Meer info

Inschrijving van je speed pedelec

Inschrijving speed pedelec Je nieuwe speed pedelec inschrijven hoeft niet meer zo omslachtig als voorheen te gebeuren. Voortaan kan je via WebDIB je nieuwe speed pedelec inschrijven wat niet alleen veel eenvoudiger is maar ook een enorme...

Meer info

Hartslagband onderhoud

Wist je dat (zoals alle textiel) ook de zachte borstband verslijt tijdens het sporten? Blaas je hartslagsensor nieuw leven in. Vernieuw de zachte borstband en vervang de batterij. Zo zorg je voor nog meer plezierige trainingen. Onderhoudstips...

Meer info

Het gebruik van elektrische steps

Ondertussen zijn ze onmisbaar geworden in het straatbeeld, de elektrische steps. Niet alleen brengen ze je makkelijk van A naar B maar zijn ze door hun compacte omvang ook ideaal voor de combinatie woon-werkverkeer. In centrumsteden worden ze meer...

Meer info