Webshop

Fietsen in de winter

Ook bij koudere temperaturen kan fietsen aangenaam en comfortabel zijn, het vraagt wel wat aanpassingen voor zowel de fiets als de fietser. Met deze tips kom je al een heel eind verder.

  1. Pas je snelheid aan. Een verantwoordelijke snelheid is altijd de gouden regel maar hou er rekening mee dat remafstand en grip ook bij fietsen anders is in de winter.
  2. Pomp je banden niet te hard op. Integendeel, laat best een beetje lucht uit je banden vooraleer je de gladde wegen tegemoet gaat. Zo heeft je fiets weer wat meer grip op de weg.
  3. Zorg voor aangepaste fietskledij. Door je te kleden in laagjes zorg je voor een comfortabele rit van begin tot einde. We helpen je graag verder in onze afdeling fietskledij.
  4. Koude handen zijn onaangenaam. Met de juiste handschoenen aan blijven je handen warm tijdens de hele rit. Er bestaan heel wat verschillende types (wanten, windstoppers, thermisch, overhandschoenen en zelfs elektrisch verwarmde handschoenen) en we helpen je graag met de zoektocht naar de meest geschikte handschoen.
  5. Strooizout is goed voor de veiligheid, maar minder goed voor je fiets. Reinig daarom regelmatig je fiets tijdens deze temperaturen. Fiets je met een ketting? Gebruik dan het juiste vet.
  6. Ook je elektrische fiets kan perfect tegen de winterprik, maar vraagt ook een andere aanpak. Lees hier onze tips.

Toch nog extra vragen over het onderhoud van je fiets? We helpen je met plezier verder in onze showroom.

Afbeeldingen

Andere interessante tips

Vacature: Ervaren fietstechnieker

Elke fiets die we verkopen krijgt er gratis onze service na verkoop bij. Onze professionele werkplaats zorgt ervoor dat onze klanten ook na aankoop optimaal gebruik kunnen blijven maken van hun kwalitatieve fiets. Een propere werkplaats is een goede...

Meer info

Inschrijving van je speed pedelec

Inschrijving speed pedelec Je nieuwe speed pedelec inschrijven hoeft niet meer zo omslachtig als voorheen te gebeuren. Voortaan kan je via WebDIB je nieuwe speed pedelec inschrijven wat niet alleen veel eenvoudiger is maar ook een enorme...

Meer info

Hoe moet je je Bosch eBike software updaten?

Bosch eBike updaten Dankzij de handige eBike Flow app van Bosch kan je nu ook zelf een update uitvoeren aan je fiets. Zo geniet je telkens van de laatste nieuwe software en dus ook de meest geavanceerde fietservaringen. Download de eBike...

Meer info

Man, vrouw of uniseks?

Als je een fiets gaat kopen mag je je ineens verwachten aan een heleboel vragen. Wat voor fiets zoek je, had je al een merk in gedachten, welke grootte en welke instap? Zo'n 20 jaar geleden was het allemaal eenvoudig, mannen kochten een...

Meer info